خبرگزاري فارس:سيد محمد حسيني با تأكيد بر اينكه دوران افول قدرت جهاني غرب آغاز شده است، جمهوري اسلامي ايران را داراي قويترين ديپلماسي عمومي در جهان توصيف كرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاري فارس اعزامي به مشهد مقدس، سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير كل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاحيه دومين كنگره سراسري كانون دانشگاهيان ايران اسلامي كه در مشهد مقدس در حال برگزاري است، اظهار داشت: نخستين كنگره اين كانون پيش از انتخابات سال 88 كه يك رويارويي سرنوشتساز براي ملت ايران بود، برگزار شد كه در آن انتخابات ملت ايران سرافراز شد. هر چند كه برخي بعد از آن خواستند با اقدامات خود مشكلاتي ايجاد كنند، اما اين مشكلات هم با بصيرت مردم و درايت رهبري با شكست مواجه شد.
وي در ادامه به سخنراني اخير رئيس جمهور در سازمان ملل اشاره كرد و افزود: اين سخنراني رئيسجمهور آمريكا را برآشفت و او را مجبور كرد كه در مصاحبه با شبكه بيبيسي مطالبي را مطرح كند، چون آنها به حوادث اخير ايران دل بسته بودند و به آن اميد داشتند اما ملت ايران را نشناخته بودند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با اشاره به حضور فعال دانشگاهيان در مقابله با حوادث پس از انتخابات گفت: در سال گذشته و بعد از انتخابات رياست جمهوري دوستان ما حضور خوبي داشتند در حالي كه دشمن به دانشگاهها طمع كرده بود و انتظار داشت كه دانشگاه در مقابل نظام قرار بگيرد.
حسيني در همين زمينه خاطرنشان كرد: وجود نيروهاي هوشيار در دانشگاه، اين حوادث را به مسير درست هدايت كرد در حالي كه برخي با اسم نيروي انقلاب با جريانات مخالف همراهي ميكردند.
وي همچنين دومين همايش سراسري كانون دانشگاهيان را فصل جديدي در فعاليتهاي اين تشكل خواند و يادآور شد: كار فردي نتيجه چنداني ندارد وحتي ممكن است باعث دلسردي افراد شود اما اگر به صورت گروهي فعاليت كنيم، انسجام بيشتر خواهد شد و اميد به كسب نتيجه نيز افزايش مييابد.
دبير كل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با بيان اينكه كمتر تشكلي اين همه نيروي متدين دانشگاهي را در خود دارد، تصريح كرد: مقام معظم رهبري امسال را سال همت مضاعف و كار مضاعف ناميدند و از سوي ديگر در سخنراني اخير رئيسجمهور در سازمان ملل مشخص بود كه تا چه حد نگاههاي جهاني به سوي جمهوري اسلامي ايران است، بنابراين بايد با نگاهي جهاني ضمن تأمين نيازهاي كشور، به فكر فعاليت در اين عرصه باشيم.
حسيني در ادامه سخنان خود اظهار داشت: اگر تاكنون غربيها دنيا را اداره ميكردند ديگر قدرتشان به پايان رسيده است هر چند كه هنوز هم اين ژست را ميگيرند و ادعاي اداره جهان را دارد اما خودشان هم ميدانند كه اكنون دوران افول قدرتشان شروع شده است.
وي با بيان اينكه اكنون وظايف ما دانشگاهيان سختتر شده و بايد با اعتماد به نفسي گام برداريم، خاطرنشان كرد: در گذشته معمولا حالت انفعالي داشتيم و فقط به اتهاماتي كه به ما وارد ميشد پاسخ ميداديم اما اكنون احمدينژاد نورافكني را در تاريكخانه غرب بلند كرده است كه ايرادات آنها را نمايان ميكند. بنابر اين دانشگاهيان نيز بايد در اين مسير گام بردارند.
وزير ارشاد با اشاره به ادعاي غرب براي عدم اشاعه سلاحهاي هستهاي اضافه كرد: تاكنون جهانيان اين شعار را پذيرفته بودند اما اكنون جمهوري اسلامي بحث خلع سلاح را مطرح ميكند كه كاملا منطقي است و تمام جهانيان نيز آن را ميپذيرند.
حسيني در همين زمينه گفت: يك نمونه ديگر بحث سازمان ملل است كه براي رفع مشكلات ملل جهان تشكيل شده اما اكنون در انحصار 5 كشور قرار دارد كه اين مسئله بايد حل شود و هر فرد اهل انديشه و منطق كه مزدور نباشد اين خواسته را ميپذيرد.
وي با تاكيد بر اينكه به جاي پدافند بايد به سمت آفند برويم، تصريح كرد: اكنون نگاه جهاني به جمهوري اسلامي ايران است و مردم جهان انتظار دارند كه هر سخنراني جهاني رئيس جمهور ايران با حرفي نو همراه باشد بنابراين جامعه دانشگاهي بايد در حوزه ايدهپردازي و حرفهاي جديد فعاليت كند.
دبيركل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با بيان اينكه تاكنون در زمينه معرفي نقاط ضعف غرب كمكاري كردهايم، اظهار داشت: غربيها در مسئلهاي مانند قرآنسوزي مدعي ميشوند كه نميتوان كاري انجام داد چون اصل اول قانون اساسي آمريكا بحث آزادي بيان است اما در مقابل شاهد هستيم كه اگر كسي صليب را در آمريكا آتش بكشد با وي برخورد سختي ميكنند.
حسيني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ظرفيت بالاي دانشگاهيان كشور افزود: بايد از اين ظرفيت بالا به خوبي استفاده كنيم چون جهانيان از ما در اين زمينه انتظار دارند و بسياري از آنها با سخنان و مواضع جمهوري اسلامي ايران همراه هستند.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه مواضع كانون دانشگاهيان ايران اسلامي كاملا شفاف و روشن است اظهار داشت: اعتقاد داريم تنها راه نجات، اسلام ناب است و ما تفكر خود را بر اساس انديشه امام راحل كه نظام مبتني بر ولايت فقيه را ترسيم كردند تنظيم كردهايم.
دبيركل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي همچنين تصريح كرد: اگر به قانون اساسي بها ميدهيم به خاطر مهر و تائيد حضرت امام و مقام معظم رهبري است و ما مشروعيت همه چيز را از ولي فقيه ميدانيم و اين راه را ادامه خواهيم داد.
حسيني با بيان اينكه اگر نظام اسلامي 31 سال تمام مشكلات را پشت سر گذاشته تنها به خاطر درستي همين نظريه بوده است، گفت: راه نجات را استمرار همين مسير ميدانيم و بر محور ولايت فقيه ميتوانيم راه خود را ادامه دهيم.
وي با بيان اينكه در حوادث سال گذشته موضع خود را به صورت شفاف بيان كرديم،اظهار داشت: دقيقا اعلام ميكنيم كه فتنه سال گذشته را يك اتفاق نميدانيم. بلكه عمق اين حوادث را فراتر از يك اتفاق و اشتباه ميدانيم و معتقديم كساني كه در اين فتنه موضع خاص داشتند بايد تكليفشان روشن شود و يا اينكه از موضع خود برگردند.
دبير كل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي در ادامه حمايت از مظلوم و ظلمستيزي را مبناي فعاليت اين كانون در حوزه سياست خارجي خواند و اضافه كرد: سه اصل عزت، حكمت، و مصلحت مبناي كار كانون دانشگاهيان ايران اسلامي در عرصه بينالمللي خواهد بود و تكيه ما بر ديپلماسي عمومي است يعني بايد از همه ابزارها استفاده كنيم.
حسيني با بيان اينكه اكنون جهان عرصه رسانه و افكار عمومي است، خاطرنشان كرد: گمان نميكنم در دنيا كسي ديپلماسي عمومي قويتر از جمهوري اسلامي ايران داشته باشد و امروزه همه اعتراف دارند كه در اين زمينه كسي نميتواند در مقابل ايران بايستد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به تشريح وظايف دانشگاهيان در عرصههاي علمي و پژوهشي پرداخت وگفت: برخي ميخواستند در فعاليت دانشگاه وقفه ايجاد كنند اما مخلصين حاضر در صحنه اجازه اين كار را ندادند.
دبيركل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با اشاره به پيشرفتهاي علمي جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: بايد اين راه را ادامه دهيم اما مهمترين مسئله بوميسازي علوم انساني بر اساس باورهاي ديني است كه از سوي مقام معظم رهبري نيز مطالبه شده است و در همين زمينه جا دارد كه يك دهه را دهه بوميسازي علوم انساني بناميم.
حسيني همچنين به تحولات اقتصادي و بحث هدفمندكردن يارانهها اشاره كرد و يادآور شد: تاكنون كسي در اين زمينه مسئوليتي قبول نميكرد اما اكنون اين كار در حال انجام است و مردم نيز با آن همراهي ميكنند و شما دانشگاهيان بايد در اين زمينه كوشا باشيد.
وي همچنين به مراحل پاياني تدوين نقشه جامع علمي كشور اشاره كرد و اظهار داشت: در اين خصوص نيز دانشگاهيان بايد پيگير باشد تا بعد از تصويب، اين نقشه به خوبي اجرايي شود البته در مباحث فرهنگي نيز موارد و اقدامات بسياري در دست اقدام است كه مسئله پيوست فرهنگي و مهندسي فرهنگي مهمترين آنها خواهد بود.
دبير كل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي در پايان با تاكيد بر لزوم ارتباط مستمر اعضاي اين كانون با دانشگاهيان كشور خاطرنشان كرد: اعضاي كانون دانشگاهيان بايد در بحث كادرسازي و شناسايي نيروهاي متخصص و معرفي آنها به دستگاهها فعال باشند تا همچون سالهاي دفاع مقدس در عرصه نبرد نرم امروز هم تاثيرگذار و موثر باشيم. /